Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Familieopstellingen voor geadopteerden

-

Waar ben ik thuis, waar is mijn plek?

Iedereen heeft een specifieke plaats in zijn familie(systeem): ouders én kinderen, grootouders en kleinkinderen, levenden en doden... De interne verbondenheid in een familiesysteem zorgt ervoor dat iedereen op een of andere manier op de ander is betrokken.

Als geadopteerde zit je in een specifieke situatie. Je bent geboren bij je biologische ouders, maar je wordt/bent opgevoed door je adoptieouders. Zo behoor je tot twee familiesystemen (en ruimer misschien, tot twee culturen). Op een of andere manier ben je loyaal naar die twee systemen en behoor je ergens tot die twee families (ook al ken je misschien je familie van oorsprong niet).

In een opstelling kan je aan den lijve ervaren waar jouw plek dan wel is en kan je voelen hoe het is om op je passende plek te staan. Je kunt ervaren welke dynamieken er, zowel in je biologische als in je adoptiefamilie, onderhuids spelen en zo meer grond onder je voeten krijgen. In een familieopstelling kan jouw leven een stukje meer jouw leven worden.

Bij een opstelling stappen plaatsvervangende representanten in 'het wetende veld' van een familie. Dat is de magie van opstellingen, zonder veel informatie ‘vertolken’ die representanten exact de rol van onbekenden. Voor we aan de opstellingen beginnnen, leggen we uit hoe zo'n opstelling precies werkt. We zorgen voor een veilige sfeer waar iedereen met zijn/haar vraag terecht kan. Als je deelneemt, hoef je niet per se je eigen verhaal te delen. Je kan ook deelnemen en enkel een rol spelen in de opstelling van een andere deelnemer. Daar ben je volledig vrij in.

Wanneer?
Zaterdag 23 oktober, van 9u30 tot 17u30. Wij voorzien de nodige pauzes.

Voor wie?
Geadopteerden

Waar?
Steunpunt Adoptie, Raas van Gaverestraat 67b, Gent

Begeleiding
Jan Timmerman, ervaren familie- en systeemopsteller

Kostprijs?
De deelnameprijs bedraagt 30 euro per deelnemer, 15 euro voor deelnemers jonger dan 26. Lunch is inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen