Contacteer ons of spring binnen op Gordunakaai 85a in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Praatavond 'Schaduwverdriet bij adoptieouders'

-

Je hebt alles om gelukkig te zijn. Een fijn gezin, een fantastisch(e) adoptiekind(eren) en toch… er knaagt iets. Je hebt het gevoel dat het plaatje niet helemaal klopt, maar je kan er maar moeilijk de vinger op leggen. Een leegte…

Je durft er misschien niet aan te denken, laat staan het uit te spreken: het gemis van een eigen biologisch kind…. kan het, zou het? Moet je niet dankbaar zijn voor hetgeen je hebt?

Een biologische kinderwens is iets heel natuurlijk. Wanneer Moeder Natuur niet mee wil, gaan wensouders op zoek naar andere manieren om het geluk van ouderschap te mogen ervaren. Adoptie is een bijzondere vorm van ouderschap. Je ontfermt je over een kind dat een veilige thuis nodig heeft. Maar het is geen volledige vervanging van dat gemis.

Het kan zijn dat je het ‘verlies’ van een eigen kind nooit echt helemaal hebt verwerkt of een plaats hebt gegeven. Rouwen om dat verlies is belangrijk, anders kunnen schuldgevoelens wel eens de kop op steken.

Worstel je soms ook met dit gevoel, maar kan je nergens terecht met je verhaal? We organiseren een praatgroep voor adoptieouders die in een veilige omgeving hierover met anderen willen praten om steun en erkenning te vinden. 

Begeleider
Een medewerker van Kinderwens Vlaanderen

Voor wie
Voor adoptieouders met adoptiekinderen reeds in het gezin

Wanneer en waar?
dinsdag 20 maart 2018 van 19u30 tot 22u00 in Steunpunt Adoptie, Gordunakaai 85a Gent.

Prijs
Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht

Schrijf je in

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen