Een portie gemengd

Gezinnen met biologisch eigen kinderen en adoptiekinderen, noemen we gemengde gezinnen. Die heb je in soorten en maten: gezinnen met jonge kinderen en met kinderen die de deur al uit zijn, gezinnen waarin al biologisch eigen kinderen waren voordat er geadopteerd werd of andersom gezinnen waarin biologisch kinderen werden geboren nadat een of meer adoptiekinderen werden opgenomen. Er wordt wel eens beweerd dat gemengde gezinnen meer problemen hebben dan ’pure’ adoptiegezinnen. Maar is dat zo?

Wat zeker is, is dat het wel enkele specifieke vragen kan oproepen. "Kan ik net zoveel houden van een adoptiekind als van mijn biologisch kind?" "Wat betekent de komst van een adoptiekind voor biologisch eigen kinderen?" "Hoe kan ik mijn biologisch kind(eren) voorbereiden op de komst van een adoptiekind?"

In groep brengen we (aspirant) gemengde gezinnen samen om ervaringen uit te wisselen. Aan de hand van enkele stellingen toetsen we de theorie over ‘gemengde gezinnen’ aan de praktijk. Het wordt een interactieve avond waarbij we samen zoeken naar de extra’s verbonden aan ‘gemengde gezinnen’.

De vorming maakt deel uit van het stageproject van Mari Coupé, studente pedagogische wetenschappen.

Begeleider
Mari Coupé, stagiair Steunpunt Adoptie

Voor wie?
Voor (kandidaat-)adoptieouders met biologische kinderen die adopteren of geadopteerd hebben.
Voor adoptieouders die overwegen om een biologisch eigen kind aan het gezin toe te voegen.
Voor (adoptie)kinderen die uit een gemengd gezin komen.

Wanneer en waar?
Maandag 6 november 2017 van 19u tot 22u in Steunpunt Adoptie, Gordunakaai 85a, 9000 Gent

Prijs
De vorming is gratis.

Inschrijven
Wil je graag deelnemen, mail dan naar stagiair@steunpuntadoptie.be.