Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Doe een gift

Superbedankt dat je ons een gift wil geven! We zijn enorm blij met je steun!
Met jouw hulp zetten we in op de zorg en begeleiding van adoptiebetrokkenen, in eerste instantie van (volwassen) geadopteerden.

Hoe kan je ons een gift geven?

Je kan een eenmalige of maandelijkse gift overmaken via onderstaande tool. Scroll naar beneden om te lezen waarvoor we jouw gift gebruiken!

Stort je liever op de klassieke manier? Je kan een bedrag naar keuze storten op ons rekeningnummer BE52 0016 8863 5109 met vermelding van 'gift'. Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar. Vermeld in de mededeling je naam en e-mailadres, zodat we jou kunnen contacteren voor de opmaak van het fiscaal attest.

Gelegenheidsgift

Vier je een huwelijksverjaardag, een pensionering of een andere belangrijke gebeurtenis? In plaats van een geschenk kan je aan vrienden en familie vragen om een gift te geven aan Steunpunt Adoptie. Hiermee ondersteunen jouw dierbaren de zorg en begeleiding van adoptiebetrokkenen!

Giften kunnen via de tool hierboven worden overgemaakt of door het bedrag op BE52 0016 8863 5109 te storten met vermelding van je naam en e-mailadres voor de opmaak van het fiscaal attest.

Bedrijfsgift

Zetten jullie je met jullie team jaarlijks of eenmalig in voor een goed doel? Denk eens aan ons.

Desdalex vierde haar 50-jarig bestaan en vroeg haar genodigden om een gift te schenken aan a-Buddy:

Doneer de opbrengst van een evenement of verkoop

Ben je op zoek naar een goed doel bij de organisatie van een quiz, een eetfestijn, een verkoop of een andere activiteit? Je kan jouw opbrengst donoren aan ons.

Houd er wel rekening mee dat we voor opbrengstacties géén fiscaal attest kunnen uitreiken.

Waarvoor gebruiken we jouw gift?

Jouw gift kan gaan naar a-Buddy, een vrijwilligerswerking van Steunpunt Adoptie voor en met geadopteerden. a-Buddy ontvangt geen eigen subsidies, waardoor Steunpunt Adoptie hiervoor eigen werkingsgeld inzet. Met jouw bijdrage kunnen we nieuwe buddy's opleiden en huidige buddy's ondersteunen, zodat nog meer geadopteerden (h)erkenning vinden bij elkaar.

Buddy's en sympathisanten tijdens het feest ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van a-Buddy:

Jouw gift kan ook gaan naar de ondersteuning van andere vrijwilligersverenigingen voor adoptiebetrokkenen. Met jouw gift kunnen we ervoor zorgen dat we jaarlijks incentives kunnen blijven uitreiken aan nazorgprojecten die door hen worden georganiseerd. Zo bereiken we meer adoptiebetrokkenen die nood hebben aan nazorg en zich hiervoor het meest veilig voelen bij lotgenoten.

'Back to the roots' event georganiseerd door Zemed Care voor Ethiopisch geadopteerden en mede mogelijk gemaakt met de incentives:

Tot slot kunnen we jouw gift gebruiken om de kostprijs van nazorgactiviteiten voor geadopteerden zo laag mogelijk te houden. Door een vrije bijdrage kunnen we activiteiten gratis of met een beperkte bijdrage van de deelnemers laten doorgaan.

Giften zijn fiscaal aftrekbaar

Giften aan Steunpunt Adoptie zijn voor 45% fiscaal aftrekbaar wanneer je minstens €40 stort in eenzelfde kalenderjaar. Doe je een donatie van €40, kost dit jou in werkelijkheid €22. Een donatie van €50 kost je €27,5; een donatie van €75 kost je €41,25; een donatie van €100 kost je €55 enzovoort ...

Om een fiscaal attest uit te reiken, hebben we jouw naam, adres en rijksregisternummer nodig. We sturen jouw fiscaal attest op het jaar volgend op het jaar van je storting aan Steunpunt Adoptie. Als je het attest niet hebt ontvangen, kan je contact opnemen met ons secretariaat via secretariaat@steunpuntadoptie.be. 

! Je kan ervoor kiezen om anoniem een gift te doen, maar in dat geval kunnen we geen fiscaal attest afleveren. Houd er ook rekening mee dat enkel belangeloze giften (m.a.w. een gift zonder tegenprestatie) fiscaal aftrekbaar zijn.

Wil je op andere manieren steunen?

Koop een exemplaar van 'Verhalen vol lekkers' van a-Buddy

In 'Verhalen vol lekkers' delen verschillende geadopteerden een gerecht dat op een of andere manier gelinkt is aan hun adoptie. In het aansluitende verhaal vertellen ze waarom dat zo is. Letterlijk verhalen vol lekkers dus!

De prijs van het boek is €15. We kunnen het naar je opsturen of je kan het komen ophalen bij ons in Gent (Raas van Gaverestraat 67b) om verzendkosten te vermijden. Vul dit formulier in om je boek te bestellen.

(c) French Beans Food Photography

Koop de postkaarten van a-Buddy

'Een kaartje sturen is warmte verspreiden. Dat willen we ook met a-Buddy doen', zeggen de buddy's. 

De postkaarten koop je hier voor slechts €5. Elk pakket bestaat uit 5 verschillende kaartjes met positieve boodschappen. We kunnen het naar je opsturen of je kan ze komen ophalen bij ons in Gent (Raas van Gaverestraat 67b) om verzendkosten te vermijden.

Steun a-Buddy gratis en doe je aankopen via Trooper

Via Trooper kan jij de kas van a-Buddy spijzen zonder 1 euro extra uit te geven. Surf naar Trooper, typ 'abuddy' als vereniging die jij wil steunen, en doe vervolgens je online aankoop op bol.com, Booking.com, Coolblue ...

Hartelijk bedankt voor jouw gift en steun!