Steunpunt Adoptie is er om jou te helpen
Steunpunt Adoptie is er om jou te helpen
Je kan ons op verschillende manieren bereiken: per mail, telefonisch of via een persoonlijk gesprek.
Telefonisch bereikbaar op:
MA 9u - 12u / 13u - 16u
DI 9u - 12u / 13u - 16u
DO 9u - 12u / 13u - 16u
VRIJ 9u - 12u / 13u - 16u
In juli en augustus: enkel van 9u - 12u
Stuur ons een berichtje met jouw vraag en wij helpen jou graag verder.
Steunpunt Adoptie vzw wil als laagdrempelig expertisecentrum in Vlaanderen tijdens alle fasen van het adoptieproces op maat informatie en nazorg bieden voor alle adoptiebetrokkenen die er gebruik van willen maken.
De ondersteuning die het Steunpunt biedt, is gebaseerd op de overtuiging dat adoptie de afstandsouders, de geadopteerde en de adoptieouders met elkaar verbindt.
Lotgenoten krijgen een plaats binnen Steunpunt Adoptie vzw. De kracht van de vrijwilligers wordt erkend en gewaardeerd.
Steunpunt Adoptie vzw heeft de ambitie om alle niveaus van welzijnsvoorzieningen, onderwijs, kinderopvang en professionele hulpverleners adoptiealert te maken en te houden.
Als expertisecentrum streven we naar een opvoedingspraktijk gesteund op participatie van alle betrokkenen en op respect voor diversiteit en kinderrechten vanuit de overtuiging dat opvoeden vandaag gedeeld verloopt en een maatschappelijke verantwoordelijkheid is.
De basispijlers voor de werking van Steunpunt Adoptie vzw zijn informatie over en voorbereiding op adoptie, nazorg voor de adoptiebetrokkenen en ten slotte expertise en vorming.
Steunpunt Adoptie vzw is opgericht op 1 januari 2013 en bundelt de expertise van VCOK-adoptie, Triobla, VAG en Steunpunt Nazorg Adoptie.
In de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering van Steunpunt Adoptie hebben we verschillende experten verzameld die de werking van de organisatie op allerlei vlakken ondersteunen. In de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering zetelen personen die expertise hebben in organisatievraagstukken en financiën, HR, onderwijs, sociale sector, pleegzorg, buddywerking en juridische vragen. Een groot deel van de bestuursleden heeft een link met adoptie en/of is ervaringsdeskundige. Leden worden in de eerste plaats gevraagd omwille van hun expertise.
De Raad van Bestuur denkt na over het beleid en de strategie van de organisatie, ethische vraagstukken en problemen waar het team in de dagelijkse werking tegenaan loopt. Omwille van de verzameling aan expertises biedt het bestuur een brede kijk op verschillende situaties en de context waarin Steunpunt Adoptie functioneert.