Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Inge


Directeur

Ik groeide op aan de kust, genoot van zon en zee en was er als tiener meestal bij wanneer er een event of project werd georganiseerd op school. Die kriebel is nooit weggegaan. De koppen bijeen steken en samen creëren, daar krijg ik nog steeds energie van. Cruciaal hierbij is de aanwezigheid van mensen en de maatschappelijke meerwaarde.

In 1999 studeerde ik af als sociaal cultureel werker. Ik startte meteen in de adoptiewereld en werd gevraagd om in 2013 Steunpunt Adoptie op te richten als organisatie in fusie. Ik ben er tot op de dag van vandaag directeur.

Tijdens mijn eerste jaren in adoptie volgde ik extra systeemgerichte opleidingen rond ouder- en gezinsbegeleiding, gevolgd door een meerjarige opleiding over ‘groepen in organisaties’. De dynamieken die spelen tussen mensen en in organisaties vind ik erom boeiend. Na de fusie gaf de opleiding LMC (Leiderschap, management en coaching) me de nodige tools als leidinggevende bij Steunpunt Adoptie, net als de opleidingen rond stress en burn out. Ik laat me inspireren door literatuur, wetenschap maar vooral door verhalen van mensen.

Ik hou wel van een uitdaging. Die probeer ik meestal met open blik te bekijken. Ik kies voor verbinding en nuance en bekijk de dingen gemakkelijk vanuit een ander perspectief. Dit helpt om het bredere plaatje te zien.

Ik geloof in de kracht van de kwetsbaarheid en stel mij als leidinggevende als dusdanig op. Bij mij moet je niet zijn voor ellenlange rapporten en planningen, maar geef me jouw tijd en een goed gesprek en de ideeën liggen klaar om samen uit te werken.

Contact opnemen?
Je kan me bereiken via mail (Inge.Demol@steupuntadoptie.be) of telefoon (078/15 13 27).