Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Verhalen van adoptieouders

Interviews
Verhalen
 • Adoptievader David vertelt (binnenlandse adoptie)
  Op 15 november 2017 stierf Jeroen, echtgenoot van David en papa van Brecht. David en Jeroen waren op dat moment dertien jaar getrouwd en vier jaar vake en papa van hun adoptiezoon Brecht. Als eerbetoon aan Jeroen deelt David het verhaal van hun gezin.
 • Getuigenis van een adoptievader
  Het bijwonen van de jaarlijkse panelavond in Aalst en de getuigenis van zijn zoon Tomas over racisme, deden Jan dieper nadenken over zijn rol als adoptievader.
Blog / reportage / interview / leerportaal:
 • De Bergjes: Een blog met ervaringsverhalen van adoptie van kinderen met een special need om deze kinderen voorbij de medische labels een gezicht en karakter te geven.
 • De Wachtkamer: Felix en Marije hebben bijna alles: een goed huwelijk, een mooi huis en goede carrièreperspectieven. Hun geluk willen zij compleet maken met een kind. Maar wat als dat niet lukt via de natuurlijke weg? In deze Nederlandse reportage uit 2015 wordt een koppel gevolgd dat 2 kinderen met special needs adopteert.
 • Hoe gaat adoptie van een kindje met schisis (special need) in zijn werk?: Els van der Heide heeft 2 adoptiekinderen met een schisis uit China. In dit interview vertelt zij hoe een adoptie van een kind met een special need in zijn werk gaat en waarom adoptieouders vaak wel of niet kiezen voor een kindje met een schisis.
 • Is 'special need adoptie' een pleonasme?: Karen Visser, moeder van 3 kinderen waarvan 2 met special needs, bespreekt in deze blogpost of niet alle adopties 'special needs adopties' zijn, aangezien elk kind een rugzakje heeft. 
 • Kind & Gezin Academie - Adoptie van kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte: Op dit online leerportaal van Kind & Gezin vind je verschillende videogetuigenissen van adoptieouders in Vlaanderen die kozen voor de adoptie van een kind met special needs.
 • Waarom kies je bewust voor adoptie van een 'zorgenkind'?: Kandidaat-adoptieouders haken soms af wanneer het kindprofiel niet aan hun verwachtingen beantwoordt. Dat komt omdat er meer oudere kinderen en kinderen met specifieke zorgen opgegeven worden voor adoptie. Maar sommige ouders kiezen net bewust voor die special needs. Radio 1 interviewde Belinda Knuppels, die samen met haar partner kinderen met special needs adopteerde.