Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Er was eens

-

Veel geadopteerden komen al jong de vragen tegen: "Waar kom jij vandaan? En wat is er dan gebeurd?" Grote, heel persoonlijke vragen, gesteld nog voor je elkaar goed en wel kent. Vragen waar je vaak ook geen pasklaar antwoord op hebt, waar geen pasklaar antwoord op is… Vragen die bij jezelf weer leiden tot andere vragen: "Wie ben ik? Wat is thuis? Wat is familie? Wat ìs er eigenlijk allemaal gebeurd voordat ik in het adoptiegezin terecht kwam... En wat wil ik hier allemaal mee?

Grote dingen. Daarom komen we samen.

Tijdens twee sessies (07/12 - tweede datum samen te bepalen) maken we samen met andere volwassen geadopteerden tijd en ruimte vrij om hiernaar te kijken en er over uit te wisselen. In gesprek met elkaar en op creatieve manieren gaan we dieper in op wat je bezig houdt, wat je wil en wat je nodig hebt. Misschien trekt het onderwerp aan je, maar houdt 'iets' je tegen. Angst (voor onbekende emoties), niet weten waar te beginnen, onbegrip van je omgeving of 'iets' anders....
In deze ontmoeting leer je nieuwe mensen kennen wiens verhaal anders is dan en tegelijkertijd diepe overeenkomsten kent met het jouwe. Dat wat vaak lastig uit te leggen is aan anderen (vaak niet-geadopteerden), wordt nu zonder woorden begrepen. Ook dit is een vorm van thuiskomen. In deze sessies stellen we daarom wederzijds respect, veiligheid en vertrouwen centraal.

Begeleider
Elsa Esperanza Lebbink, ritueel coach bij Ode - rituelen en stiltemomenten; geboren in Colombia, geadopteerd en opgegroeid in Nederland; tegenwoordig woon- en werkachtig te Gent, België.
Kristina Van Remoortel, educatief / nazorgverantwoordelijke van Steunpunt Adoptie vzw

Voor wie?
Voor volwassen geadopteerden

Prijs
De deelnameprijs bedraagt €20. Ben je jonger dan 26, dan mag je gratis deelnemen aan deze groepsbegeleiding.

Waar?

Steunpunt Adoptie, Gordunakaai 85a Gent.

Deelnemen?
Neem contact op met kristina.vanremoortel@steunpuntadoptie.be

Schrijf je in

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen