Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Systemische partnerdag

-

Op 25 februari organiseren we in samenwerking met Renate van Geel en Bina de Boer van Adoptee Foster care een dag voor geadopteerden en hun partner over de impact van afstand en adoptie op relaties.

De scheiding tussen moeder en kind bij afstaan voor adoptie verbreekt abrupt en permanent de unieke verbinding tussen beiden. Onder de noemer van onveilige hechting zijn gedragswetenschappers het al decennialang eens over de impact hiervan op de psychologische, emotionele en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Recentere inzichten vullen aan dat veiligheid en binding deze hechting voorafgaan. Het onderbreken van de verbinding tussen moeder en kind maakt het voor geadopteerden vaak moeilijk om vervullende relaties aan te gaan en te onderhouden. Omgang met anderen raakt, onbewust, aan de existentiële angst van veel geadopteerden voor binding, afwijzing en scheiding.

Aan de hand van theorie en systemisch (opstellings)werk wordt meer zicht geboden op de dynamieken die spelen wanneer je geraakt wordt in je pijn en kwetsbaarheden rond o.a. veiligheid, vertrouwen, verbinden, hechten en afwijzing. Op die manier kunnen belastende patronen, zowel voor de geadopteerde als voor de partner, (h)erkend en doorbroken worden.

Begeleiding
Renate van Geel (°Zuid-Korea, psychologisch consulent, trauma- en adoptiesensitieve begeleiding en coaching, adoptiecoach Adoptee & Foster care België) en Bina de Boer (°India, senior trainer en coach Adoptee & Foster care, systemisch trainer en coach, docent Hogeschool Arnhem en Nijmegen)

Waar?
VCOK, Gent, Raas van Gaverestraat 67a

Wanneer?
zaterdag 25 februari 2023, 9u30 tot 16u30

Voor wie?
Belgische geadopteerden en hun partner
(indien je niet met je partner zou deelnemen, dan kan je je – bij eventueel vrije plaatsen – inschrijven vanaf 25/01)

Prijs?
40 euro per persoon (lunch inbegrepen in de prijs)

Het is handig een dekentje en extra sokken mee te brengen.

LET OP: deze partnerdag is momenteel volzet. Als je je inschrijft, kom je op de reservelijst terecht. Zodra iemand afzegt, contacteren we je.

Schrijf je in

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen