Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

15 dec
Tips & tricks

Over een paar dagen is het weer zover, de kerstvakantie komt eraan. Dit jaar zal die er, helaas, net iets anders uitzien dan andere jaren: minder sociaal contact, minder familie, minder uitstapjes, meer binnen blijven. Voor wie nog niet zo goed weet hoe die extra tijd op te vullen, hebben wij voor verschillende leeftijden enkele lees-, luister- en kijktips op een rij gezet.

Lezen

  • Stamped: Racism, Antiracism, and You: 2020 is niet alleen het jaar van Corona, maar ook van de massale protesten tegen politiegeweld na de dood van George Floyd. Dit boek gaat op zoek naar de geschiedenis van racisme en de narratieven die in de loop van de tijd gebruikt werden (en worden) om slavernij, onderdrukking en racisme te rechtvaardigen. Jason Reynolds schrijft in het dagelijkse leven Young Adult romans. Dit non-fictie boek is dus ook uiterst geschikt voor tieners.
  • Girl, Woman, Other: Hou je meer van fictie, dan moet je deze roman zeker een kans geven. Girl, Woman, Other volgt het leven van twaalf verschillende personages. De personages zijn bijna altijd zwarte vrouwen uit Groot-Britannië. Ze vertellen het verhaal van hun familie, hun vrienden en geliefden door de jaren heen. Hoe voelt het om een zwarte vrouw te zijn in het Groot-Britannië van vijftig, veertig, dertig, twintig jaar geleden? En in het Groot-Britannië van nu? Girl, Woman, Other is een prachtig en aangrijpend boek dat niet voor niets de prestigieuze Booker Prize won.
  • Het volgend jaar gezin: Tien jaar, zeventien IVF-pogingen en een lange adoptieprocedure waren nodig om de droom van Lander en zijn vrouw Karen in vervulling te laten gaan. In dit boek gaat hij geen taboe uit de weg. Hij schrijft heel open over het onvruchtbare hindernissenparcours dat ze samen hebben afgelegd.
  • Mols hoop: Soms lijkt het alsof anderen minder verdriet hebben na het verlies van een dierbare. Dat denkt Hond tenminste. Maar ze uiten zich gewoon anders: Kip legt geen eieren meer, Paard ploegt zwijgend door de modder, Beer en Big zoeken afleiding en hebben pret in de modder. Als Hond goed kijkt en luistert ziet hij aan alle dieren op de boerderij dat ze Boer missen, net als hij. Een boekje over verlies en rouw voor kinderen vanaf 4 jaar.

Luisteren

  • Boeie! Podcast: In de Boeie! podcast vertellen kinderen van allerlei achtergronden hun verhaal. Een van hen is Vik, een jongen van 10 die opgroeit op grond waar jaren geleden de Groote Oorlog werd gevochten, in Passendale. Maar dat is niet waar hij is geboren.

Kijken

  • Demain tout commence: Samuel leidt een zorgeloos leven aan de Côte d’Azur. Tot één van zijn vroegere veroveringen plots laat weten dat hij vader is van een paar maanden oude baby en het kindje bij hem achterlaat. In de hoofdrol speelt Omar Sy, van wie we fan zijn sinds zijn vertolking van de verzorger van de rijke, rolstoelgebonden Philippe in ‘Intouchables’. ‘Demain tout commence’ is een hartverwarmend verhaal over vaderschap voor jong en oud. Nu te bekijken op Netflix.
  • Ik word papa: In ‘Ik word papa’, een videoreeks van De Morgen, gaat journalist en papa-in-wording Dries Vermeulen in gesprek met ervaringsdeskundigen. Op zoek naar advies en antwoorden op zijn vragen. Er zitten ook enkele adoptiepapa's in de reeks.

Gepost in: Tips & tricks

20 sep
Vacature
Word jij onze nieuwe collega?! We zijn momenteel op zoek naar een halftijdse administratief …
10 sep
Actueel
Afgelopen donderdag 2/9 werd het rapport van het expertenpanel interlandelijke adoptie gepublice…
09 sep
Actueel
‘Wij weten hoe het voelt om geadopteerd, (kandidaat-) adoptieouder of eerste ouder te zijn.’ …
02 sep
Actueel
Het expertenpanel interlandelijke adoptie heeft op 2 september '21 een rapport met aanbevelingen…