Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

19 dec
Adoptie ID

Wie is Dalilla Hermans en wat is haar link met adoptie?

Naam: Dalilla Hermans
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 31
Land van herkomst: Rwanda

Chuck Norris

Wie is Dalilla Hermans?
Dalilla is een opiniemaakster die racisme in Vlaanderen aankaart. In het racismedebat wil ze polarisatie overstijgen door in dialoog te gaan. In 2014 schreef ze een open brief over racisme die viraal ging, dit jaar bracht ze haar autobiografisch boek ‘Brief aan Cooper en de wereld' uit, ze is journaliste en columniste bij het Charlie Magazine, dingt mee naar het de titel van de ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en is last but not least de meest gegoogelde persoon van 2017.
Dalilla werd op tweejarige leeftijd uit Rwanda geadopteerd door een Vlaams gezin in de Kempen.

Wat betekent adoptie voor jou vandaag?
Het feit dat ik geadopteerd ben, betekent vandaag vooral dat ik een heel grote familie heb. Ik ervaar dat als een enorme verrijking in mijn leven. Ik heb niet alleen een hechte band met mijn adoptieouders, maar ook met mijn biologische familie aan moeders kant: mijn moeder, tantes, neefjes en nichtjes. Ook voor mijn kinderen is dat fijn, hoewel zij zich niet echt bewust zijn van het feit dat ik geadopteerd ben, ze zijn nog vrij jong. Mijn biologische vader heb ik nooit gekend, die is jammer genoeg al overleden. Maar met zijn kinderen, uit een latere relatie, heb ik ook contact.

Je hebt een boek geschreven. Wat wil je bereiken met je boek?
Mijn boek heb ik in de eerste plaats geschreven voor mijn zoon Cooper, het is een brief aan hem, maar ook aan de wereld, zoals de titel het zegt.
Ik voelde de nood om mijn levensverhaal neer te schrijven omdat er nog veel onwetendheid is over racisme. Door met mijn verhaal naar buiten te komen wil ik bewustzijn creëren. Racisme bestaat echt wel nog in Vlaanderen, er is wat dat betreft nog veel werk aan de winkel.

Wat mogen we nog van jou verwachten in de toekomst?
Momenteel ben ik volop bezig met een kinderboek. Als het goed meezit, zou dat tegen de zomer van volgend jaar klaar moeten zijn. Ik geef ondertussen ook lezingen en blijf actief op het veld. Verder speel ik ook nog met het idee om een non-fictie boek voor volwassenen te schrijven. Ja, we doen verder op hetzelfde elan.

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?
Ik ga graag in dialoog met mensen en doe eigenlijk niet liever. Ik geef lezingen, maar ook vormingen of workshops  aan de hand van mijn boek en ervaringen voor al wie meer wil weten over omgaan met diversiteit en het belang van representatie in de beeldvorming. Het zijn drukke maanden, maar als ik kan, maak ik daar graag tijd voor vrij.

ContactinfoStudio Charlie

Gepost in: Adoptie ID

23 feb
Actueel
De adoptiewetgeving in Vlaanderen wordt momenteel hervormd. Hieronder vind je een overzicht van …
22 feb
Hulpverlener in de kijker
Sinem Cakir is een hulpverlener op onze adoptiekaart. Zij werkt als familieopsteller en innerlij…
15 feb
Interview
Marthe is bewust alleenstaande mama van Yentl*. Yentl is 4 jaar en binnenlands geadopteerd. Hoe …
02 feb
Verslag
Naar jaarlijkse gewoonte lanceerden we in najaar 2023 een nieuwe incentive oproep voor nazorgpro…