Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

05 nov
Hulpverlener in de kijker

Menoka is een adoptiecoach op onze adoptiekaart. We stellen haar graag aan je voor.

Vertel eens iets over jezelf. Wat is je link met adoptie?
Ik ben Menoka Laisnez en ik zit in de fleur van mijn leven. Ik werd als baby afgegeven in het tehuis van Moeder Teresa en kwam op 1 à 2 jarige leeftijd naar België vanuit India. Hier kreeg ik een nieuwe en warme thuis. Gedurende mijn levensloop werden mijn gezin en ik telkens geconfronteerd met het ‘anders’ zijn. Vroeger werd daar nog niet zoveel aandacht aan besteed als nu, waardoor we ons vaak eenzaam en onbegrepen voelden. Hier ontstond een duidelijke ambitie en sterke wil om met deze kennis en ervaring verder aan de slag te gaan.

Ik wilde leerkracht worden in de overtuiging dat ik in de eerste plaats voor jongeren een verschil wilde maken. In 2008 studeerde ik af als bachelor in het secundair onderwijs. Ik legde een mooi parcours af waardoor ik veel ervaring in mijn rugzak mag steken.

Vanuit mijn coachende rol als leraar en teamondersteuner, als ervaringsdeskundige met een adoptieproces en als begeleider van volwassenen, jongeren en groepen voelde ik dat ik hier nog dieper en breder mee aan de slag wou gaan. Mijn ervaring in combinatie met de nodige opleidingen zorgden ervoor dat mijn coachpraktijk Start-Punt werd geboren. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal op een bepaald punt in ons leven komen waarop we starten aan een proces. De ratrace van het leven, de vele indrukken en de hoge druk kunnen ervoor zorgen dat het soms te veel wordt. Toch blijft de stap naar hulp soms een grote drempel. Met ondersteuning vragen is er helemaal niets mis. Het is durven vooruitkijken en voor jezelf zorgen.

Met coaching zorg je voor beweging en begeleid je mee naar mogelijke verandering, dat is waarom ik coaching ervaar als het kloppende hart van mijn beroep.

Wie kan bij jou terecht? En waarvoor?
Naast algemene life coaching voor jongeren en volwassenen heb ik een aantal specialisaties waarvoor je bij mij ook terecht kan:

  • Adoptie: Als geadopteerde, kandidaat-adoptieouder(s), adoptieouder(s) en als adoptiegezin, dit als jongere en/of volwassene. Ik begeleid individueel maar ook gezinnen of in groep. Het adoptieproces is voor alle betrokkenen een intensieve en emotionele rollercoaster. Hierover in gesprek kunnen gaan en je gedachten zorgeloos kunnen uitspreken is dan ook absoluut een meerwaarde. Ook de nazorg die vaak nog nodig is, mag je niet onderschatten. Met de nodige tools, tips & tricks, concrete handvatten & advies ondersteun ik mee in dit proces.
  • Autisme: Je kan bij mij terecht als je autisme hebt, iemand kent die autisme heeft of als je samenleeft met iemand met autisme. Bij het leren omgaan met dagdagelijkse moeilijkheden vertrek ik vanuit jouw sterktes. Samen bekijken we wat werkt voor jou en jouw omgeving. Vanuit mijn ruime werkervaring en opleidingen kan ik op een professionele, didactische en pedagogische manier begeleiden en coachen.
  • Loopbaanbegeleiding: Je kan bij mij terecht voor erkende loopbaanbegeleiding. Sinds kort werk ik samen met de organisatie WOEP’ss…! Ik ondersteun je graag in je professionele zoektocht. Je kan mij bij ook loopbaancheques gebruiken van de VDAB.

Hoe kan men jou contacteren?
Mijn coachpraktijk heet Start-Punt. Je kan mij steeds contacteren op mijn mailadres (menoka.laisnez@start-punt.be) of via mijn gsmnummer (0493/52.00.09).

Gepost in: Hulpverlener in de kijker

10 jun
Interview
Michiel en Kristof zijn sinds 2016 de pleegzorgers van Ferre. Tien maanden na de komst van Ferre…
20 mei
Adoptie ID
Wie is Ann-Kasra en wat is haar link met adoptie? Naam: In het dagelijkse leven word ik…
12 apr
Interview
“Hoe was het voor jou om als persoon van kleur op te groeien in België?” Vijf volwassen gead…
12 apr
Interview
Marc en Carl startten de adoptieprocedure in 2006. Toen hun interlandelijk adoptietraject na vie…