Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

24 sep
Hulpverlener in de kijker

Miriam is een adoptiesensitieve psychotherapeut & kinderwenscoach op onze adoptiekaart. We stellen haar graag aan je voor.

Waarvoor kan men bij jou terecht?
Als psychotherapeut begeleid ik volwassenen rond de kinderwens en alle alternatieve kinderwenswegen. Dat begint vaak bij de vraag: wil ik wel kinderen? Ook kan je bij mij terecht als je nadenkt over bewust alleenstaand ouderschap en kan je ondersteuning vragen tijdens de screeningprocedure voor adoptie. Daarnaast bied ik mensen ondersteuning tijdens een fertiliteitstraject, na zwangerschapsverlies en bij prenatale diagnose.

(Jong)volwassen adoptiekinderen kunnen bij mij terecht wanneer zij met vragen zitten rond hun adoptieverhaal of rond hun eigen kinderwens.

Ik organiseer workshops rond het dilemma ‘wil ik kinderen?’, maar ook ontmoetingsmomenten voor mensen die ongewenst kinderloos zijn. Daarbij werk ik tweeledig. We staan enerzijds stil bij het verdriet en kijken anderzijds toekomstgericht: hoe verder zonder kinderen? Ik zie dat dat mensen weer vertrouwen geeft.

Wat is jouw link met adoptie?
Ik heb een tijdlang de voorbereidingscursus gegeven aan kandidaat-adoptanten. Zelf heb ik geen kinderen, maar ik heb persoonlijke ervaring met pleegzorg. Ook heb ik gewerkt met mensen die via donorconceptie een kindje willen krijgen. Vanuit deze ervaringen begeleid ik mensen bij alle keuzeopties rond de kinderwens.

Vertel eens iets over je boek dat onlangs verscheen?
In mijn boek Een leven zonder kinderen? Kinderwens tussen twijfel en verlangen (Witsand Uitgevers) besteed ik uitgebreid aandacht aan het kinderwensdilemma en de onderliggende factoren die in dat verband bij mensen spelen. Factoren waardoor men twijfelt over kinderen en vaak ook de vervulling van de kinderwens uitstelt. Soms verliezen mensen zo kostbare tijd.

Ik reik handvatten aan om met alle emoties tijdens een fertiliteitstraject of een onvervulde kinderwens om te gaan. Ook lees je in het boek hoe je meer gemoedsrust vindt wanneer je met het adoptietraject wil starten. En ik besteed bewust aandacht aan de keuze voor een waardevol leven zonder kinderen. Hoe kan je dan zingeving en betekenis vinden? In het boek komt aan bod hoe het is om te leven zonder kinderen.

Info over Miriams workshops en boek vind je op haar website.
Miriam heeft praktijkadressen in Deurne, Gent, Bassevelde en Beveren. Ook biedt zij online therapie en coaching aan.
Je bereikt Miriam via miriamderycke@deveelsprong.be of door te bellen naar 0474/351 116.

Gepost in: Hulpverlener in de kijker

15 okt
Actueel
Organiseer je als groep of vereniging van adoptiebetrokkenen een activiteit? Tot 30 november kan…
24 sep
Hulpverlener in de kijker
Miriam is een adoptiesensitieve psychotherapeut & kinderwenscoach op onze adoptiekaart. We stell…
31 aug
Interview
In 2016 werd FAS Steunpunt opgericht in Vlaanderen. Ouders en professionals kunnen er terecht vo…
07 jul
Interview
Nederlandse afstandsmoeder Will van Sebille heeft op 23 april 2020 een Koninklijke onderscheidin…