Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

31 aug
Wat vind jij?

In de nieuwsbrief van juni 2017 stelden we de volgende pollvraag: 'In welke situaties vind je dat je kind meer voor zichzelf zou moeten opkomen?"

Enkele reacties

"Mijn kind zou zich meer weerbaar moeten kunnen opstellen tegenover het lerarenkorps, dat hem snel onderschat".

"Het is moeilijk nu te zeggen in welke situaties ons kind zal terecht komen waarin het zich zal moeten verdedigen. Ik hoop enkel dat we ons kind de nodige juiste moralen hebben bijgeleerd en dat wanneer die het hards worden bedreigd, hij/zij ervoor opkomt. Wat voor ons het belangrijkste is, dat dit ook betekent wanneer zij/hij zijn medemens zijn rechten ziet geschonden worden hij/zij ook de nodige moed van ons heeft mee gekregen om hier voor op te komen. Voor ons is het moeilijk om exacte situaties te omschrijven op dit moment."

"Mijn dochter is 14 jaar zou wat meer moeten opkomen voor zichzelf op school en vooral bij haar vriendinnen. Ze laat zich gauw opzij zetten, wat problemen geeft."

Weerbaarheidstraining Rots en Water

Jongeren hebben het niet altijd even gemakkelijk. Ze zitten volop in de puberteit, zijn bezig met hun zelfbeeld en voelen de druk van de verwachtingen van anderen. Soms hebben ze hierdoor moeite om bij de groep te horen, hun mening te zeggen of gepast te reageren in bepaalde situaties.

'Rots en Water' is een erkende weerbaarheidstraining die kinderen leert om op een goede manier voor zichzelf op te komen.

Wil je hier als ouder graag meer over weten, dan ben je welkom op onze vorming 'Weerbaarheid Rots en Water' op 23 september 2017

Speciaal voor adoptieouders van tieners organiseren we samen met Sjanstrainingen een vorming over deze methodiek. Op een interactieve manier word je ondergedompeld in de principes van ‘Rots en Water’.

Je ervaart als ouder wat het programma kan betekenen voor je zoon of dochter. De nadruk van de workshop ligt op actie en beleving.

Gepost in: Wat vind jij?

25 apr
Verhaal
Wanneer je meer dan twee ouders hebt Meerouderschap is een belangrijke basisgedachte bij ado…
15 apr
Hulpverlener in de kijker
Laetitia Lebbe is een hulpverlener op onze adoptiekaart. Zij werkt als beeldend therapeut met ki…
29 mrt
Verslag
Benieuwd naar onze werking? Het jaarverslag van Steunpunt Adoptie 2023 is af! In het jaarverslag…
28 mrt
Verhaal
Wanneer je meer dan twee ouders hebt Meerouderschap is een belangrijke basisgedachte bij ado…