Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

19 nov
Actueel

Geadopteerden, geboorteouders en adoptieouders vertellen ons dat ze veel steun ervaren aan ontmoeting met elkaar, aan het delen van verhalen en ervaringen. Sommige adoptiebetrokkenen verenigen zich in groep en organiseren af en toe een activiteit of hebben tal van creatieve ideeën om de nazorg voor hun groep nog beter uit te bouwen. 

Om dergelijke initiatieven te stimuleren, lanceerde Steunpunt Adoptie in september 2018 een oproep. Groepen of verenigingen van adoptiebetrokkenen konden een projectaanvraag ‘uitbouw laagdrempelige nazorg’ indienen, waarop zes groepen gehoor gaven. We houden jullie nog even in spanning welke groepen er hebben ingediend en welke thema’s er bij ons op tafel liggen, maar geven alvast mee dat de projectaanvragen creatief, divers en veelbelovend zijn. 

Een zeskoppige jury beoordeelt deze zes aanvragen en kiest drie projecten die elk 1000 euro ontvangen. Deze groepen kunnen bovendien ingaan op het begeleidingsaanbod van Steunpunt Adoptie.

Welke projecten maken kans?

Projecten die vernieuwend zijn, die tegemoet komen aan een nood en die laagdrempelige nazorg bevorderen in Vlaanderen maken kans op de incentive.

En nu?

Een jury bespreekt de projectaanvragen en eind december 2018 publiceren we de drie gekozen projecten. Zij zullen op de website van Steunpunt Adoptie verschijnen als inspirerende praktijk. De niet-verkozen projecten kunnen volgend jaar opnieuw een aanvraag indienen.

Gepost in: Actueel

23 feb
Actueel
De adoptiewetgeving in Vlaanderen wordt momenteel hervormd. Hieronder vind je een overzicht van …
22 feb
Hulpverlener in de kijker
Sinem Cakir is een hulpverlener op onze adoptiekaart. Zij werkt als familieopsteller en innerlij…
15 feb
Interview
Marthe is bewust alleenstaande mama van Yentl*. Yentl is 4 jaar en binnenlands geadopteerd. Hoe …
02 feb
Verslag
Naar jaarlijkse gewoonte lanceerden we in najaar 2023 een nieuwe incentive oproep voor nazorgpro…