Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Eerste Hechting Bij Adoptie - UITGESTELD

-

Het is bijna zover, je kan over enkele maanden je kindje in je gezin verwelkomen. Maar hoe bouw je ook alweer een veilige hechtingsrelatie op met je kind? En welke rol kunnen de mensen rondom jou en je gezin spelen?

Soms gaat het niet altijd vanzelf. Adoptiekinderen hebben een moeilijke start in het leven waardoor ze extra aandacht en zorg nodig hebben om een vertrouwensrelatie te kunnen opbouwen met volwassenen. Dan wil je natuurlijk dat alle mensen die een rol zullen spelen in het leven van je adoptiekind begrijpen dat adoptiekinderen nood hebben aan een specifieke aanpak. En dat ze ook zelf weten hoe ze daar een rol in kunnen spelen.

Deze vormingsavond is er dus voor jou, als kandidaat-adoptieouder, en je familie, vrienden en iedereen die bij je kind betrokken zal zijn (denk bijvoorbeeld ook aan de kinderopvang, de school, enzovoort). We verdiepen ons in de theorie over gehechtheid en de eerste aanpassing. Je krijgt heel wat tips en adviezen om deze theorie succesvol in praktijk om te zetten tijdens de eerste periode met jullie adoptiekind.

Begeleider
Een medewerker van Steunpunt Adoptie

Voor wie?
Kandidaat-adoptieouders met een geschiktheidsvonnis voor adoptie en hun familie, vrienden en andere betrokkenen (meters, peters, begeleiders van kinderopvang of school, ...) Deze vorming volg je best zo dicht mogelijk voor de aankomst van je kind in je gezin.

Wanneer en waar?
28 mei 2020 van 19u30 tot 22u in VCOK, Raas Van Gaverestraat 67A, 9000 Gent.

Prijs
De deelnameprijs bedraagt 15 euro.

Deelnemen of meer informatie?
Neem contact op met nele.vanmassenhove@steunpuntadoptie.be

Schrijf je in

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen