Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Op zoek naar verbinding

-

Hoe ga je ermee om als je adoptiekind niet meer in jouw buurt wil zijn, in jouw ogen onbegrijpelijk gedrag stelt of jullie je niet meer veilig voelen bij elkaar?

Soms raken ouders en jongvolwassen geadopteerden vervreemd van elkaar, begrijpen ze elkaars noden niet (meer), zorgen verwachtingen of trauma’s langs beide kanten voor een negatieve of zelfs onveilige dynamiek tussen ouder en kind. In zulke situaties kan het voor jou als ouder lastig zijn om het overlevings- of hechtingsgedrag van je adoptiekind te herkennen en te kaderen. Wat lokt dit bij jou uit? Hoe kan je je opvoedingstaak een nieuwe invulling geven?

In deze groepsbegeleiding zoeken we samen terug naar verbinding: verbinding met je kind, maar ook met andere adoptieouders en je ruimere netwerk. We ontmoeten elkaar in ons verhaal en vinden daar (h)erkenning.

Elke sessie in deze groepsbegeleidingen focust op een bepaald thema. Katherine en Nele geven een theoretisch kader waarmee je aan de slag kan.
Het thema van deze sessie wordt nog gecommuniceerd.

Voor wie?
Adoptieouders van jongvolwassen geadopteerden (vanaf 16 jaar tot de volwassen leeftijd). De plaatsen zijn beperkt (max. 12 gezinnen).

Begeleiders
Katherine D'Hoore, educatief en nazorgmedewerker bij Steunpunt Adoptie
Nele Vanmassenhove, educatief en nazorgmedewerker bij Steunpunt Adoptie

Waar?
Raas van Gaverestraat 67, Gent

Prijs?
15 euro per persoon

Schrijf je in

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen