Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Webinarreeks racisme: Waar komt racisme vandaan? Met Olivia Rutazibwa

-

Hoe is racisme ontstaan? Hoe beïnvloeden koloniale machtsverhoudingen nog steeds ons denken? Welke dynamieken gaan er achter racisme schuil? En wat zijn witte privileges precies? Dr. Olivia Rutazibwa koppelt in dit webinar theoretische kaders aan eigen ervaringen.

Je kent Olivia Rutazibwa misschien van programma’s als ‘Kinderen van de kolonie’ en ‘Het leven in kleur’. Of van haar journalistieke werk voor MO* Magazine. Olivia behaalde in 2013 haar doctoraat in politieke wetenschappen en internationale betrekkingen. Momenteel werkt ze als assistent professor Human rights and politics aan de London School of Economics en Political Science (LSE) en als Senior Research Fellow aan het Johannesburg Instituur of Advanced Studies (JIAS) in Zuid-Afrika.

In haar onderzoek en lessen focust ze op manieren om internationale solidariteit en ontwikkelingssamenwerking te dekoloniseren.

Bekijk hier alvast het interview met Olivia in Zwijgen is geen optie.

Alle lezingen gebeuren live via Webinargeek (niet via een opname). We voorzien tijdens het webinar tijd voor vragen van het publiek. Wie ingeschreven is, ontvangt daags na het webinar een opname. De opname is 7 dagen te herbekijken.

Voor wie?
Geadopteerden, (kandidaat-)adoptieouders, professionals en iedereen die interesse heeft in het thema.

Prijs?
15 EUR (gratis voor buddy’s)

Inschrijven?
Via deze link

Roept het webinar vragen op of wil je naar aanleiding van het webinar met iemand praten, dan kan je voor ondersteuning terecht bij een nazorgmedewerker van Steunpunt Adoptie.

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen